dijous, 12 de juny del 2014

dimecres, 11 de juny del 2014

COLÒNIES

PIXTON


Pixton és una eina molt pràctica per crear divertits còmics, és molt adequada per treballar amb els alumnes pel seu aspecte creatiu. 

Pixton ens ofereix plantilles per crear diversos tipus de còmics i gran quantitat de personatges, fons, objectes decoratius, etc. També ens dóna la possibilitat de pujar les nostres imatges des de l'ordinador i canviar l'expressió de la cara o la postura dels personatges. 

Utilitats didàctiques
  • Crear petites històries sobre temes proposats en classe, diàlegs entre personatges, acudits, autobiografies, etc.
  • Realitzar vinyetes per reforçar el vocabulari o gramàtica de les classes de Llengua
  • Crear campanyes publicitàries (contra la contaminació, fomentant dieta saludable, sobre les normes de convivència de l'escola, etc).
A continuació podem veure un exemple que tracta el tema de la dieta saludable

La següent presentació és un tutorial que ens ensenya com podem utilitzar Pixton amb els nostres alumnes


diumenge, 8 de juny del 2014

DIDACTALIA



Didactalia és una portal educatiu amb la finalitat de reunir i compartir diferents materials didàctics i recursos per recolzar la tasca del professorat. Aquests recursos estan adreçats a diferents etapes educatives, des de Educació Infantil fins a Batxillerat. 

Tot i que hem de registrar-nos per tal d'accedir al material, el web compta amb més de 55.000 recursos educatius que podem utilitzar lliurement a les nostres classes.

A més a més, el web compta amb un portal de debat per posar-nos en contacte amb altres professors/es i compartir les nostres experiències.

EDUCACIÓ VISUAL I PLÀSTICA




Repositori de blogs i webs classificats per comunitats autònomes, on podrem cercar molts recursos i idees per treballar l'educació plàstica amb els nostres alumnes.






PADLET

Padlet  és una senzilla “paret” en blanc que et permet realitzar una galeria d'imatges, enllaços i informació de diversos temes. És una eina creativa per a presentacions de projectes o recopilació d'informació a l'aula.

És possible utilitzar-la sense necessitat de crear un compte, no obstant això, en crear-la podràs agregar un nom al teu domini i guardar els padlet que realitzis. Pots  descarregar-ho en diversos formats a més de compartir-ho al teu blog, pàgina web o wiki. 


Aquest és un exemple realitzat per alumnes de Cicle Superior (Cinquè)



A continuació podrem accedir a un tutorial que ens ajudarà a fer ús d'aquesta eina

Mural.ly

Mural.ly és una eina útil i dinàmica per crear pluges d'idees de forma col·laborativa. Els murals creats amb aquesta eina es presenten en forma de suro virtual. La interfície de Mural.ly és clara i senzilla, la qual cosa facilita el maneig del programa amb els nostres alumnes. Els murals es comparteixen fàcilment en internet i també es poden descarregar com a imatges.




Utilitats didàctiques
  • Elaborar pluges d'idees de forma col·laborativa per a projectes, activitats de convivència, debats de qualsevol temàtica, etc.
  • Crear murals virtuals amb recopilació de materials de classe, vídeos, imatges, enllaços interessants, etc.
  • Presentar treballs de classe en forma de pòster, tant treballs individuals com a col·laboratius. Realitzar murs de poemes, comentaris, enllaços de biografies, imatges de mapes geogràfics, etc.

A continuació podrem veure alguns exemples: 

Aquest videotutorial ens ensenya com podem utilitzar Mural.ly

SPICYNODES


Spicynodes és una nova aplicació web que ens permet organitzar la informació en forma de nodes connectats, oferint una interessant i atractiva experiència de navegació. Pot ser usada per fer mapes d'idees, organitzar conceptes, presentar jerarquies de dades, demostrar relacions entre diferents conceptes… tot de forma gratuïta per a ús exclusivament educatiu i personal. 

Aquest és un exemple que es pot treballar amb els alumnes: SpicyNodes: sistema digestiu

A continuació tenim un tutorial que ens explica com podem fer ús d'aquesta eina:

                       

GOOGLE ART PROJECT


Art Project és un museu d'art virtual gratuït que ens ofereix una experiència educativa online fantàstica. Podem explorar amb els alumnes alguns dels millors museus del món sense sortir de classe. Es pot passejar virtualment i observar les obres d'art com si estiguéssim dins el museu.

Inclou més de 30.000 obres d'art de 151 museus de 40 països, entre ells Espanya, Mèxic i Argentina.

Feu clic en la imatge per accedir a l'aplicació


 

10 activitats educatives per fer ús de Google Art Project 



POWTOON


PowToon és una aplicació online per crear vídeos animats que et serviran per anunciar un producte, ensenyar alguna cosa en classe o simplement transmetre una idea o missatge amb divertides animacions. És un programa online i gratuït, encara que també disposem de subscripcions premium amb funcionalitats extra.

En la versió gratuïta ens permetrà crear vídeos o presentacions dinàmiques d'una durada màxima de 5 minuts que podrem posteriorment pujar a Youtube o al nostre blog, pàgina web o wiki. Després de donar-nos d'alta en el seu web, ja podrem començar a crear el nostre vídeo.

A continuació podreu trobar un exmple realitzat per una professora de Primària: 


Aquests vídeos són dos tutorials que ens poden ajudar a fer servir aquesta eina: 


Vocaroo


Amb VOCAROO podem gravar missatges de veu amb els nostres alumnes i compartir-los des del nostre wiki, blog o pàgina web d'una forma molt senzilla. Accedim a la pàgina web de VOCAROO, no es necessari registrar-se i fem clic a "CLICK to RECORD". 

A continuació tenim un tutorial per saber com podem utilitzar aquesta eina: 


POPPLET


Popplet és una interessant eina per organitzar les nostres idees, recursos, imatges, etc. en forma de gràfic. Té múltiples funcions, ja que podem crear murs virtuals, mapes conceptuals, recopilació de recursos, línies de temps etc. El seu ús és bastant intuïtiu i té l'avantatge de ser una eina col·laborativa molt adequada per al treball amb els alumnes, ja que ofereix la possibilitat d'incloure diferents usuaris.

Utilitats didàctiques
  • Realitzar treballs en equip creant històries, recopilant recursos, presentant continguts, etc.
  • Plasmar idees, elaborar galeries fotogràfiques, confeccionar mapes conceptuals, línies de temps, etc.
  • Suport a presentacions i exposicions de classe. 

A continuació podreu trobar alguns exemples: 
En aquest enllaç podrem trobar un manual per utilitzar Popplet 

CACOO



Cacoo és una eina que permet crear mapes mentals directament des de la xarxa i de forma col·laborativa, ja que poden treballar varis usuaris alhora. Un cop finalitat el podem publicar al nostre blog, wiki o pàgina web.

Tenim la possibilitat d'inserir text, imatges i formes gemètriques. Si treballem més d'una persona de manera col·laborativa, podem interactuar a temps real i deixar comentaris alhora que anem treballant. Un cop finalitzem el nostre mapa conceptual el podrem guardar en una carpeta compartida. 



A continuació podrem trobar un tutorial: 

L'imperi romà

Visita virtual romana és un recurs creat per l'Obra Social de la Caixa que reprodueix la vida dels romans, a partir d'uns gràfics excel·lents. És un recurs fantàstic per a Cicle Mitjà i Cicle Superior amb possibilitat de reproduir-lo a la nostra PDI.


STORYBIRD


Storybird es tracta d'una eina que ens permet crear històries, contes i narracions a partir d'imatges que estan ordenades i classificades per categories. Té una opció per a docents i s'hi accedeix mitjançant un correu educatiu. 

Utilitats didàctiques
  • Inventar contes segons diferents temàtiques relacionades amb els continguts del curs, escriure històries relacionades amb personatges a manera de biografies. Inventar contes sobre temes transversals: amistat, cura del medi ambient, igualtat, etc. 
  • Elaborar petits contes en anglès per treballar l'idioma, llibres de vocabulari, llibres sobre animals, plantes, etc.
  • Il·lustrar poemes, fragments d'obres literàries, contes coneguts, etc.
A continuació podreu trobar la història "Mi família", un conte realitzat per alumnes  de Primària 

En aquesta entrada trobareu dos tutorials sobre aquesta eina





dissabte, 7 de juny del 2014

VOKI


Voki és una eina de la web 2.0 que permet crear el teu propi avatar i incrustar-lo en el bloc o en la web personal o d'aula. Pot ser útil per el/la mestre/a per a presentar un nou tema o una activitat inicial, i també pels alumnes per a presentar els seus treballs i per a treballar en l'aula l'expressó oral en diferents llengües.


Cal registrar-se per a poder guardar els personatges creats tot i que és una eina gratuïta.


En la següent presentació hi trobareu un tutorial de l'aplicació.



Tutorial per afegir un voki al nostre blog 

Aquest és un exemple que vaig realitzar per als alumnes de Tercer de l'escola PROA


PREZI

Prezi és una eina per a crear presentacions molt dinàmiques diferents del típic programa power point, amb la posibilitat d'afegir-hi vídeos, enllaços, textos, pdf... Després de crear-les, podem compartir les nostres presentacions a la xarxa, incrsutant-les en un bloc o en un web. Cal registrar-se i hi ha diferents modalitats, una de franc i altres de pagament. El següent enllaç us adreçarà al web del Prezi


A continuació podrem trobar un exemple: 

En la següent presentació podrem trobar un tutorial que ens ensenya com podem utilitzar aquesta eina: 

Glogster



  • Gloster és una eina molt intuitiva per crear murals digitals multimedia. Els murals es poden imprimir, es poden insertar en una web o en un blog i serveixen també per a projectar-los en la PDI i servir d'ajuda a l'aula. 

És una bona eina perquè els alumnes exposin els seus treballs. A la xarxa podem trobar fàcilment molts tutorials sobre Glogster. Cal registrar-se.

Els alumnes poden fer ús del Glosgter per: 
  • Presentacions de projectes de recerca.
  • Cartells de divulgació i animació sobre lectures realitzades en qualsevol matèria.
  • Anuncis, campanyes publicitàries.
  • Guies turístiques.
  • Biografies.
  • Reportatges

A continuació podem veure un vídeotutorial de l'eina: 




També podem accedir al següent tutorial en format pdf

En els següents enllaços podrem trobar alguns exemples realitzats en altres escoles d'Educació Primària i Secundària:

PHP WEBQUEST



PHP WEBQUEST és una base de dades que recopila Webquest i Caceres del Tresor, dividides en diferents assignatures, que han compartit altres professors/es. Tenim accés a diferents etapes educatives des d'Educació Infantil fins a Batxillerat. 


Fes clic en la imatge per accedir a la pàgina web




GOOGLE MAPS OCEANS


Google Maps Oceans és una extensió de Google Maps que permet passejar-se per dins de diferents indrets dels oceans de manera virtual. És una aplicació gratuïta i de fàcil accés que podem aprofitar per l'àrea de Medi. 

Fes clic en la imatge per poder accedir a l'aplicació




dijous, 5 de juny del 2014

Fem programació amb Scratch



Aquestes setmanes a l’escola Antoni Gaudí hem portat a terme activitats de programació de jocs i animacions amb els alumnes de 6è. A través del programa Scratch els nostres alumnes s’estan convertint en autèntics programadors informàtics!

En aquests moments, els nens i nenes de 6è ja han acabat el procés de creació de les activitats i les volem compartir amb tots vosaltres. Molt bona feina! 

Feu clic en la següent imatge per veure els jocs


http://antonigaudi6a.blogspot.com.es/search/label/Jocs%20amb%20Scratch




joc atrapa fantasmes

Sóc el Pau Ramos Martin i aquest és el meu joc creat per mi.

Adenai i Jeni El castell embruixat

Compartim el nostre joc del Castell embruixat Adenai i Jeni

marc adria El Bosc Encantat

Som el Marc i l'Adrià i compartim al Blog el nostre joc de "El Bosc Encantat". Esperem que us divertiu molt!

javi caça fantasmes

Hola sóc el Javi i aquest és el joc que he creat avui a classe amb el programa Scratch

dimecres, 28 de maig del 2014

dimarts, 27 de maig del 2014

MATEMÀTIQUES

                     FITXES DIDÀCTIQUES                                 
 

Els nombres


 Fraccions 




Càlcul i lògica

Geometria


Mesura

Estadística i probabilitat 

Repàs general      


  ACTIVITATS INTERACTIVES
                          

Els nombres 

Fraccions

Percentatges 

Operacions matemàtiques


Problemes  

Càlcul i lògica

Geometria

Mesura  

    Estadística i probabilitat  

    Repàs general


    ACTIVITATS ANAYA (Castellà)
    http://edu.jccm.es/cp/villacol/files/matematicasanaya/Programa/mates_rdi.htm

    ACTIVITATS BARCANOVA


    http://www.espaibarcanova.cat/activitats-mon/index.html

     CALAIX +IE 
    http://www.xtec.cat/~jjareno/index.htm

    CEIP LES MORERES 
    (Selecció d'activitats per a l'ordinador)
    http://www.xtec.cat/ceiplesmoreres/


    TANQUE  MATEMÁTICO
     http://www3.gobiernodecanarias.org/medusa/eltanquematematico/


    LIBROS VIVOS